Care este „lucrul bun” care a rezultat din invazia Ucrainei

Dintre lucrurile rele, criza energetică actuală, scumpirile accelerate și inflația care au fost provocate de războiul din Ucraina, de măsurile luate de Putin ca ”o armă” împotriva sancțiunilor aplicate de occident, există însă și un lucru bun.

Pe termen mediu, cel puțin la nivel european, invazia Ucrainei va accelera tranziția către surse de energie regenerabile și va facilita îmbrățișarea de combustibili ecologici. Chiar dacă momentan se iau încă decizii panicate pentru a nu ține oamenii în frig la iarnă și pentru a evita întreruperile de alimentare cu energie, intențiile autorităților din Europa sunt clare, iar independența energetică va fi obținută de cât mai multe țări mai ales prin fotovoltaice, hidrocentrale, eoliene și ale soluții eco.

Aceasta este opinia Francesco La Camera, directorul general al Agenției Internaționale pentru Energie Regenerabilă (IRENA), într-un interviu acordat Reuters.

Ce urmează pentru Europa, din punct de vedere energetic

Pe termen scurt, este clar că utilizarea combustibililor fosili va crește. Multe democrații importante au făcut anunțuri în acest sens. Invazia Ucrainei a scos însă la…

Citeste continuarea Aici

You might also like