Căpitanul Kirk din Star Trek va zbura în spațiu la 90 de ani, cu naveta lui Jeff Bezos

Actorul William Shatner care l-a jucat pe Căpitanul Kirk în Star Trek, va zbura în spațiu luna aceasta, la vârsta de 90 de ani, astfel el va deveni cel mai în vârstă om care va părăsi gravitația Pământului, scrie The Guardian.

William Shatner va zbura cu naveta Blue Origin a miliardarului Jeff Bezos, la a doua lansare a acesteia, care va avea loc pe 12 octombrie.

În viziunea sa, „Am auzit de spațiu de mult timp. Acum profit de oportunitate să-l văd cu ochii mei. E un miracol”, a spus el.

În cadrul acestei călătorii, alături de Shatner vor mai zbura în spațiu un fost inginer NASA, care a fondat o companie de nano-sateliți, cofondatorul unei companii de software specializată în cercetări clinice și un angajat Blue Origin, potrivit The Guardian.

Zborul va dura 10 minute, iar naveta se va ridica la o altitudine de puțin peste 100 de kilometri.

De altfel, miliardarul Jeff Bezos a călătorit în iulie până la limita spațiului în primul zbor de turism spaţial al companiei Blue Origin. La bord s-au aflat patru pasageri – trei bărbaţi şi o femeie, din medii şi cu experienţe foarte diferite. Deși plimbarea supersonică a durat doar 11 minute,…

Citeste continuarea Aici

You might also like