Când va fi un mare cutremur care va lovi România

Întrucât țara noastră a fost ocolită de mai multe cutremure în ultimele ore, reputatul seismolog Gheorghe Mărmureanu (fost director al Institutului Național pentru Fizica Pământului – INFP) a precizat când va veni următorul mare cutremur în România.

În ultimele ore, România a fost ocolită de numeroase cutremure cu magnitudini însemnate, care au avut loc în diverse state. Întrucât, acum, românii se tem că ar putea veni și la noi în țară un mare cutremur, reputatul seismolog Gheorghe Mărmureanu a vorbit despre activitatea seismică din România, estimând, totodată, când va veni un mare cutremur peste noi.

Astfel, „Cutremure nu vor fi deocamdată. Vrancea are un sistem tectonic atunci când magnitudinea este peste 7 sau 7,2. La 6,9 încă nu avem cazuri. Sunt şi unele de suprafaţă cum a fost în zona Olteniei, unde s-a născut Tudor Arghezi, undeva nouă/zece ani, unde unele căsuţe erau mai vechi sau mai prost făcute, dar erau nişte cutremure de 3 – 4 grade. Astea sunt cazuri particulare, dar nu intră în problema generală a cutremurelor.

Cutremurele acestea vrâncene sunt tare curioase, sunt de mare adâncime. Ori de acolo de unde…

Citeste continuarea Aici

You might also like