Când va fi canonizat Arsenie Boca

Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza, preşedintele Comisiei sinodale de canonizare a sfinţilor români, a declarat joi seara, că părintele Arsenie Boca va fi canonizat când vrea acesta şi Dumnezeu. Prelatul, care l-a cunoscut pe duhovnic, a vorbit despre calitățile acestuia.

Întrebat în timpul unei conferinţe online când va fi canonizat părintele Arsenie Boca, mitropolitul Ardealului a răspuns:

„Ştie Dumnezeu. Noi când facem previziuni din acestea, nu am darul premoniţiei, nu ştiu. Va vrea Dumnezeu! Când vrea Dumnezeu şi când vrea şi părintele (Arsenie Boca – n.r.) şi va fi. Noi nădăjduim”.

În acest sens, ÎPS Laurenţiu Streza a explicat că se adună în continuare dovezi ale minunilor înfăptuite de părintele Arsenie Boca, însă a atras atenţia că nu este cazul să se exagereze unele vorbe ale sale.

Mitropolitul Ardealului spune că părintele Arsenie Boca nu a pomenit numele lui Ceauşescu, însă a afirmat că „nu mai rabdă Dumnezeu mult”, referindu-se la perioada de dinainte de Revoluţia din 1989.

„Este adevărat că părintele a spus că nu mai merge mult, nu mai rabdă Dumnezeu mult, dar nu i-a pomenit niciodată…

Citeste continuarea Aici

You might also like