Când apelezi la un aparat dentar mobil? Caracteristici și avantaje

Un aparat mobil dentar este creat pentru a remedia anomalii dentare ușoare și se utilizează, în mod special, în cazul copiilor cu o dentiție mixtă.

Acest tratament ortodontic nu prezintă niciun risc și are șanse de reușită de 100% în cazul copiilor și al adolescenților. Află mai multe detalii despre când se recomandă începerea acestui tratament cu aparat mobil dentar: https://familydent.ro/aparat-dentar/ eficient și descoperă-i principalele caracteristici, de care merită să ții cont.

 

Când și pentru ce se folosește un aparat mobil dentar

În primul rând, trebuie să știi că acest dispozitiv influențează dezvoltarea arcadelor dentare, motiv pentru care este recomandat în cazul copiilor și al adolescenților. Contribuie la păstrarea spațiilor dentare cauzate de pierderea prematură a dinților, având un rol direct în ghidarea poziției corecte a dinților permanenți. Aparatul dentar mobil îmbunătățește mușcătura, asigurându-se că este una corectă, și elimină anomaliile create de problemele de vorbire sau chiar de înghițire.

Mai trebuie să știi că acest tratament ortodontic creează spații eficiente pentru dinții permanenți. Suptul degetelor, folosirea suzetei sau eruperea defectuasă a dinților, precum și scrâșnirea lor în timpul somnului sunt motive justificate pentru a merge la medicul stomatolog timpuriu. Dacă ți-a fost recomandat acest aparat dentar pentru copilul tău, nu trece cu vederea peste recomandare și asigură-te că vei urma – întocmai – indicațiile medicului specialist.

 

Tratamentul ortodontic este unul pe durată scurtă

Aparatul dentar mobil nu se poartă pentru mult timp. Acesta asigură un nivel optim de flexibilitate și de comoditate, având câteva avantaje evidente. În primul rând, este ușor de purtat și ușor de igienizat. Nu are impact negativ din punct de vedere estetic și corectează vorbirea, contribuind chiar și la un proces de înghițire mai bun. Aparatul mobil dentar lărgește arcada dentară, aliniază dinții malpoziționați și reduce probabilitatea ca dantura permanentă să se degradeze.

Poate chiar să corecteze obiceiuri ca suptul degetului, dar nu poate fi aplicat în cazul anomaliilor severe, unde se impune folosirea unui aparat dentar fix sau invisalign. Există vești bune și în ceea ce privește prețul, însă, pentru că un astfel de aparat dentar nu presupune costuri mari. Medicii specialiști recomandă purtarea lui minim 16 ore pe zi, pentru rezultate eficiente. În timpul mesei, se poate detașa – bineînțeles – ceea ce contribuie la igienizarea bună orală.

 

Familydent.ro, clinica ultra-modernă din București unde îți poți face implant dentar sau tratamente

Fie că vrei să optezi pentru un tratament ortodontic pentru tine sau copilul tău, fie că ai probleme mai grave care necesită un implant dentar FamilyDent, alege o clinică unde să beneficiezi de soluții moderne. Pacienții recomandă Familydent.ro, o clinică a cărei specialiști sunt tineri, orientați spre soluții mai puțin invazive, și care țin cont de toate nevoile tale. Familydent.ro este dotată cu aparatură ultra-modernă și recomandă tratamente de ultimă generație, care sporesc nivelul de confort al pacientului.

Dacă te confrunți cu teama copilului de a merge la dentist, atunci acesta este locul potrivit, fără doar și poate. Medicii stomatologi au extrem de multă răbdare, știu cum să abordeze copiii și se asigură că nu vor sta pe scaun pentru mult timp. Propun soluții eficiente, iar pacienții nu simt nici cea mai mică durere dentară atunci când ajung pe scaunul celor de la Familydent.ro. Este o clinică cu o filosofie și o abordare nouă, având misiunea de a elimina anxietatea pacienților față de procedurile stomatologice, indiferent dacă sunt adulți sau copii.

You might also like