Beneficiile sociale ar putea depăși problemele comportamentale
Un studiu recent spune că timpul petrecut în fața ecranelor de către școlari reduce riscul acestora de a dezvolta tulburări de atenție, de a avea un somn tulburat sau note mai slabe la școală.
Cercetarea, a fost publicată în revista PLOS ONE, a dezvăluit, totodată, un potențial pozitiv pentru dispozitivele electronice: copiii care petreceau mai mult timp în fața ecranelor aveau mai mulți prieteni apropiați.
Astfel, pentru lucrarea actuală, cercetătorii au evaluat datele provenite de la circa 12.000 de copii de 9 și 10 ani, folosind pentru evaluarea dezvoltării cognitive și a creierului chestionare, rapoarte ale părinților cu privire la problemele comportamentale și evaluări ale sănătății mintale.
Potrivit datelor, băieții petreceau în medie cu aproximativ 45 mai multe minute zilnic în fața ecranelor, în comparaţie cu fetele, depășind aproape cinci ore zilnic în weekend și patru ore în timpul săptămânii.
De asemenea ,băieții și fetele foloseau timpul petrecut în fața ecranului în mod diferit, băieții petrecând de două ori mai mult timp cu jocurile video, în timp ce fetele petreceau mai mult timp interacționând în…
Citeste continuarea Aici