Banca Națională a României a publicat noile valori pentru Indicele ROBOR la trei luni

Pentru românii care au credite în lei la bănci, indicele ROBOR înregistrează noi valori astăzi, arată ultimele date publicate de Banca Națională a României.

Mai exact, BNR informează că în cursul zilei de joi, 15 septembrie, Indicele ROBOR la trei luni, care este folosit pentru calcularea dobânzilor variabile la creditele în lei a scăzut și a ajuns la 7.90.

Indicele ROBOR la șase luni în schimb, care este utilizat la calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă a rămas constant la valoarea obținută miercuri de de 8.06.

Indicele ROBOR la 12 luni a rămas constant joi, 15 septembrie

Același lucru s-a întâmplat și cu Indicele ROBOR la douăsprezece luni, care a rămas constant la valoarea obținută miercuri, de 8,22%, mai arată BNR.

Totodată, ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii în lei la care se împrumută instituțiile bancare din România între ele, iar evoluția sa este legată de nivelul de lichiditate existent pe piață.

La începutul anului, BNR cota acest indice la 3,02%, iar în luna martie, era cotat la 4,25%. Indicele ROBOR la trei luni a început anul 2022 la 3,02%, iar…

Citeste continuarea Aici

You might also like