Alimentele bogate în melatonină vă vor ajuta să dormiți mai bine

Melatonina este un hormon natural produs de glanda pineală din creier. Printre alte funcții, melatonina reglează ritmul circadian, adică ciclurile de somn și veghe. Corespunzător, glanda pineală produce mai multă melatonină când Soarele apune și niveluri mai mari la răsărit, scrie The Manual.

Suplimentele cu melatonină ajută la creșterea cantității de melatonină și pot îmbunătăți calitatea somnului. Ele nu creează dependență și sunt de obicei sigure pentru adulți și copii, în doze de la 0,5 la 5 miligrame. Dar pot cauza moleșeală, greață și amețeli și pot interfera cu unele medicamente.

Din fericire există alimente care conțin melatonină și consumate la cină pot regla obiceiurile de somn și să-l facă mai odihnitor. Chiar dacă există puține date despre concentrația de melatonină din ele, următoarele alimente sunt cele care o conțin.

Laptele

În acest aliment, efectul este datorat conținutului de compuși care ajută somnul, melatonina și triptofanul. Aminoacid prezent și în carnea de curcan, triptofanul mărește concentrațiile de serotonină și melatonină, care ameliorează ciclurile de somn. O cană cu 250 ml de lapte…

Citeste continuarea Aici

You might also like