Află tot ce trebuie să știi despre sobele pe lemne

Dacă ai avut bunici în mediul rural, cu siguranță îți amintești cu drag de serile geroase de iarna în care vreascurile pocneau în sobă, iar bunica îți oferea o cană de lapte cald. Astăzi, despre sobe se știu destul de multe lucruri, dar unele nu sunt corecte, fiind adevăruri perpetuate din mituri populare.

Arzând lemn, unii ar spune că dăunează mediul înconjurător, iar focul trebuie alimentat continuu, cu mari eforturi. De fapt, lucrurile nu sunt chiar așa. Citește rândurile de mai jos și află tot ce trebuie să știi despre sobe pe lemne de aici.

Ce sunt aceste sobe pe lemne?

O sobă pe lemne este un echipament deosebit de eficient de încălzire. Având o autonomie ridicată, nu își va pierde niciodată din actualitate. În plus, construcția este simplă, iar lemnul are un preț destul de mic, comparativ cu alte tipuri de combustibil.

De ce să alegi o sobă pe lemne pentru locuința sau cabana ta?

Pentru că, în primul rând, în cazul unei locuințe de aproximativ 150 mp, consumul real al unei astfel de sobe într-un an trebuie să fie de doar câțiva mc. Este bine să știi că lemnul de brad nu are un cost atât de mare comparativ cu cel al stejarului sau al fagului, iar bradul chiar are puterea calorică necesară pentru utilizarea cu succes într-o sobă. Este bine să știi că fluxul necesar de aer pentru ardere trebuie să provină dinafara clădirii și că este foarte important să nu se ardă oxigenul din interiorul locuinței. Este important să știi că sobele nu trebuie să fie doar camere de ardere, ci este deosebit de important ca acestea să aibă capacitatea de a înmagazina căldura în masa termică a sobei, utilizând la maximum puterea calorică produsă de lemnul utilizat, iar apoi soba trebuie să cedeze lent căldura acumulată. Un alt avantaj al sobei pe lemne este faptul că aceasta poate fi echipată cu un sistem de încălzire al apei pentru calorifere și se poate aplica principiul circulației naturale a apei. Un alt avantaj pe care trebuie să îl cunoști este că lemnul pentru foc poate proveni din diferite surse, cum ar fi bricheți, peleți, lemn din toaletarea livezii ori chiar din căzături ale unor copaci. În plus, o sobă are un aspect estetic mult mai plăcut decât cel al unei centrale și oferă un plus de confort emoțional pentru întreaga familie.

Alege să investești într-o sobă de calitate!

Este foarte important să investești inteligent, chiar dacă inițial costul va fi mai ridicat, astfel încât, odată cu trecerea timpului, să te poți bucura de avantajele unei sobe de calitate. Astfel, tu și cei dragi veți fi în siguranță, iar soba nu va necesita foarte mult lemn de ars pentru a emana căldura de care ai nevoie pentru o perioadă îndelungată. În acest fel, odată cu trecerea timpului, costurile pentru încălzire vor fi semnificativ reduse.

Seminee-Expert.ro este de fapt un magazin online care comercializează produse de cea mai înaltă calitate! Fie că dorești să investești într-o sobă  pe lemne, într-un șemineu pe lemne sau chiar într-un bioșemineu, utilizând datele de contact de mai jos vei putea comanda exact produsele de care ai nevoie! În plus, tot aici găsești focare pentru șeminee, coșuri de fum,accesorii pentru șeminee sau chiar ai posibilitatea de a opta pentru o constructie semineu: https://www.seminee-expert.ro/! Alege inteligent produse de top, de utilitatea și frumusețea cărora te vei putea bucura pentru o perioadă lungă de timp!

Contact:

E-mail: office@seminee-expert.ro

Telefon: 0721280587

You might also like