„Adolescența omenirii trebuie să se încheie. Să ne maturizăm și să gestionăm criza climatică”, este de părere Boris Jonson

În prezent, omenirea trebuie să se maturizeze și să gestioneze problema schimbărilor climatice, a spus premierul britanic Boris Johnson la Adunarea Generală a ONU de miercuri, în fața liderilor lumii, relateazăCNN.

De altfel, Boris Johnson a criticat răspunsul inadcvat al țărilor lumii la criza climatică și a îndemnat omenirea să „asculte avertismentele cercetătorilor”. El a subliniat că pandemia de Covid-19 este un „alt exemplu de caz în care cercetătorii sobri au avut dreptate”.

„Încă ne agățăm în mințile noastre de credința infantilă că lumea este făcută doar din satisfacții și plăceri. Și combinăm acest narcisism cu asumpția că suntem nemuritori.

Credem că altcineva o să facă curat după noi pentru că altcineva mereu a făcut-o. Repetăm obiceiurile mereu și mereu, cu raționamentul că dacă am mai făcut-o și înainte și nu am pățit nimic, o putem face în continuare.

Dragi prieteni, adolescența omenirii se încheie și trebuie să se încheie”, a spus Boris Johnson.

Prim-ministrul Regatului Unit a subliniat că întâlnirea de la Glasgow a liderilor lumii, Conferința Climatică COP26 din noiembrie este un…

Citeste continuarea Aici

You might also like