A scăzut numărul infracţiunilor comise pe litoral în sezonul estival, faţă de anul trecut

În acest sezon estival, numărul faptelor de natură judiciară constatate pe litoralul Mării Negre în acest sezon estival, în timpul acţiunilor permanente ale poliţiştilor realizate împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, a scăzut cu 12,5% faţă de cel din vara trecută, se arată într-un comunicat transmis miercuri de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Concret, în perioada 1 iulie – 6 septembrie, poliţiştii au aplanat 534 de stări conflictuale, au soluţionat 308 reclamaţii, petiţii şi scrisori ale cetăţenilor, au efectuat controale la peste 420 de locuri de cazare pentru turişti şi au intervenit la 4.367 de apeluri directe şi prin serviciul 112.

„Pentru combaterea faptelor cu violenţă, poliţiştii au efectuat 76 de acţiuni, fiind constatate 501 infracţiuni şi aplicate 2.647 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 920.000 de lei. Pe linia sistemelor de pază, au fost organizate 17 acţiuni, fiind aplicate 52 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 169.100 de lei”, se arată în comunicatul IGPR.

Dar şi pentru neregulile constatate în trafic, poliţiştii au aplicat 6.837 de…

Citeste continuarea Aici

You might also like