A fost un număr de 4.000 de turiști, în Bucegi de Ziua Sfinxului

Aproape patru mii de persoane au urcat duminică la orele prânzului în Bucegi pentru a serba ziua Sfinxului, dar și pentru a fi martorii evenimentului unic în an care se produce doar în data de 28 noiembrie, la orele 16.45.

Atunci, legenda spune că ”cei aleși” pot simți energiile puternice emise de munte în zona Sfinxului și, dacă au noroc, pot zări piramida de lumină pe care razele soarelui o formează la apus, deasupra monumentului natural.

Dacă pentru unii este distracție și relaxare, nu același lucru se întâmplă în cazul salvamontiștilor. Două echipe de salvatori, din Prahova și Dâmbovița, au fost în alertă duminică pentru a acorda primul ajutor turiștilor epuizați care nu au mai fost în stare să coboare singuri.

Concret, până la ora 18.00, două persoane au avut nevoie de intervenție de urgență, după ce s-au rănit la picioare, în timpul coborârii ”la lanternă”. Nu sunt răniți grav, dar suficient încât să aibă nevoie de sprijin. Salvamontiștii au intervenit cu o mașină 4×4 și i-au coborât la Piatra Arsă, de unde au fost preluați de alte echipe de intervenție.

Însă, marea problemă este că mulți dintre…

Citeste continuarea Aici

You might also like