A fost scoasă la vănzare, una dintre cele mai importante colecții de monede românești

 Într-o piață de artă care nu a fost până astăzi tentată de vânzări publice de o numismatică importantă, în premieră în ţara noastră, este scoasă la licitație  una dintre cele mai importantă colecţii de monede româneşti.

Astfel, colecționarii de monede, obișnuiți până mai ieri să se intereseze de monede importante și să le tranzacționeze în cercuri restrânse, prin schimburi ori vânzări private, ori, mai rar, în străinătate, la casele de licitație specializate din Germania, ori Elveția, sunt chemați în premieră să vizioneze și participe la licitația primei mari colecții importante de numismatică românească, pe data de 23 septembrie, joi săptămâna viitoare.

Inițiativa aparține tot Artmark, ce a declarat că dorește să dezvolte și transparentizeze, în beneficiul colecționarilor și pasionaților domeniului, și accesul la piața și colecțiile de specialitate numismatică, formate în România ori străinătate.

Aşadar, colecţia scoasă la licitație, provenind de altminteri de la un colecționar european (de naționalitate română domiciliat în Ungaria), urmează să se vândă drept lot unic, compus din 133 de…

Citeste continuarea Aici

You might also like