6 motive pentru care putina adrenalina poate fi benefica

Stresul este deseori condamnat, dar efectele sale asupra organismului nu sunt intotdeauna daunatoare. Cand glandele suprarenale elibereaza hormoni de stres cortizol si adrenalina in sange pentru a crea „o situatie critica”, organismul activeaza o stare sporita de vigilenta fizica si mentala. Atata timp cat nu este de lunga durata, acea explozie de combustibil uman poate fi un lucru bun.

Iata cum:

Adrenalina imbunatateste vederea

Pentru ca adrenalina este menita sa conduca organismul sa reactioneze la o amenintare perceputa, o consecinta a eliberarii sale este dilatarea pupilelor din ochi. Cand pupilele se extind, vei descoperi ca vederea se imbunatateste. Pacientilor cu glaucom li s-a administrat adrenalina sintetizata pentru a scadea presiunea din ochi.

 

Adrenalina te ajuta sa respiri mai usor

In timp ce stresul te poate coplesi, adrenalina comunica muschilor tai din corp sa se relaxeze. Informatia ajunge inclusiv la bronsiolele din plamani, care fac ca respiratia sa fie mult mai usoara. De aceea, bolnavii de astm produc de obicei multa adrenalina in corp si uneori li se injecteaza chiar mai multa adrenalina in timpul unui atac.

 

Alte experiente sunt subliniate

Cand…

Citeste continuarea Aici

You might also like