5 motive de a investi într-o pereche de ochelari de calitate

Ochelarii de vedere corectează problemele de vedere, mai exact viciile de refracție, cum ar fi miopia, hipermetropia și astigmatismul. Dioptriile sunt stabilite de către optometrist sau medicul oftalmolog, iar ochelarii sunt personalizați în magazinele de optică.

 

Există numeroase tipuri de lentile, în funcție de producător și tratamentele aplicate, precum și o mare varietate de rame pentru ochelari. Astfel, poate fi dificil să alegi perechea potrivită. Iată de ce nu trebuie să îi alegi, însă, pe cei mai ieftini. 

1. Sunt o investiție pe termen lung

Ochelarii de vedere de calitate superioară sunt, într-adevăr, costisitori. În prețul acestora sunt incluse atât lentilele și tratamentele aplicate pe acestea, cât și ramele. Ambele variază în funcție de branduri. 

 

Ochelarii de vedere se schimbă, în general, la un interval de un an sau chiar mai mult, dacă dioptriile nu se modifică. Dacă ți se par scumpi, ia în considerare faptul că îi vei purta o perioadă lungă de timp. Merită să investești într-un produs care îți este util pe termen lung. Tocmai pentru că nu îi vei schimba frecvent, este bine ca aceștia să fie calitativi. 

2. Rama este durabilă 

Ramele produse de firme de încredere sunt realizate din materiale durabile, cum ar fi titan, oțel inoxidabil sau diferite tipuri de plastic de calitate. În general, acestea vin însoțite de garanție. Numeroase modele sunt disponibile în magazinele de optică, de exemplu Lensa Tg Mures contact.

 

Cele mai ieftine sunt confecționate din metale sau plastic de calitate inferioară, predispuse la abraziuni, rupturi și îndoire. Un material de slabă calitate este nichelul, care poate provoca reacții alergice în cazul unor persoane. 

3. Lentilele sunt rezistente

Tratamentele pentru lentile presupun aplicarea de diferite straturi, cum ar fi de durificare, hidrofob-oleofob, antireflex, filtru PC și UV. Unele dintre acestea protejează lentila de zgârieturi. Lentilele ieftine fie nu au toate aceste straturi, fie tratamentele nu sunt eficiente. Prin urmare, acestea se pot deteriora rapid. 

4. Tratamentele pentru lentilă îți protejează ochii

Este important să te asiguri că lentilele tale au filtru pentru lumina albastră (emisă de telefon, laptop și alte dispozitive) și filtru UV (împotriva radiațiilor ultraviolete). Prețul acestora crește odată cu numărul tratamentelor aplicate. Totuși, sănătatea este pe primul loc, iar în acest mod vei fi sigur că îți protejezi mai bine ochii.

5. Sunt mai estetici

Ramele și lentilele de calitate nu numai că sunt durabile, însă arată și mai bine. Ochelarii de vedere sunt un accesoriu pe care îl vei purta permanent. Prin urmare, trebuie să te asiguri că te avantajează din punct de vedere estetic. Cele mai bune branduri produc rame de ochelari la modă, iar calitatea acestora se reflectă și în aspectul estetic. 

 

În plus, dacă optezi pentru un grad mare de subțiere a lentilei, cu siguranță ochelarii nu îți vor afecta încrederea de sine, dimpotrivă – te vei simți mai atractiv.

 

Prin urmare, ai multe motive pentru a investi într-o pereche de ochelari de vedere de calitate superioară. Mergi cu prescripția pentru ochelari într-un magazin de optică pentru a discuta cu un profesionist. 

You might also like