5 lucruri pe care NU le știai despre menstruație

Credeai că știi totul despre menstruație? Ai fi surprinsă să afli că nu! Indiferent de cât de multe cunoștințe deții despre acest subiect, există informații care ar putea să îți fi scăpat din vedere, mai ales când vine vorba despre datele mai puțin întâlnite în conversațiile obișnuite. Hai să descoperim împreună 5 lucruri pe care nu le știai despre menstruație.

 

Menstruația ta se poate schimba în decursul vieții

Și cel mai probabil o va face! Schimbările ciclului menstrual se datorează faptului că hormonii se modifică în diferite etape ale vieții tale. Primele menstruații pot să fie mai lungi și mai imprevizibile, cu durata ciclurilor între 21 și 45 zile. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, menstruațiile devin mai regulate și mai previzibile, cu o durată a ciclului menstrual între 21 și 35 zile.

În timpul peri menopauzei, în anii în care organismul începe să producă mai puțin estrogen, menstruația va suferi alte schimbări în durata ciclului și nivelul sângerării. Este foarte important să observăm schimbările bruște, întrucât acestea nu sunt neapărat normale și trebuie discutate cu medicul…

Citeste continuarea Aici

You might also like