25.000 de tone de deşeuri de plastic produse în pandemie au ajuns în oceanele lumii

În urma unui studiu realizat de cercetătorii de la Academia Chineză de Ştiinţe, în plan mondial reiese că, Pandemia de coronavirus a dus la o creştere importantă a deşeurilor de plastic. Peste 25.000 de tone de deşeuri au ajuns deja în oceanele lumii, ceea ce reprezintă o problemă de lungă durată pentru mediul marin, relatează dpa.

Astfel, În jur de 8,4 milioane de tone de deşeuri de plastic au fost generate până în luna august în 193 de ţări, potrivit studiului publicat luni în revista ştiinţifică Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America (PNAS).

Echipa condusă de oamenii de ştiinţă Yiming Peng şi Peipei Wu consideră că o mare parte din deşeurile produse în timpul pandemiei de coronavirus – aproximativ 87,4% – provin din spitale, în special din ţările asiatice.

De la măştile şi alte echipamente de protecţie pentru uz privat care reprezintă 7,6% din total, potrivit studiului, până la ambalajele pentru vânzările cu amănuntul online, în plină expansiune care au reprezentat aproximativ 4,7% din deşeurile suplimentare, au precizat cercetătorii.

„Deşeurile de plastic dăunează vieţii…

Citeste continuarea Aici

You might also like