1 din 5 adolescenți prezintă un somn deficitar din cauza rețelelor de socializare

Potrivit unui studiu recent publicat în Journal of Youth Studies,1 din 5 adolescenți se trezește de mai multe ori pe durata nopții pentru a-și verifica telefonul și pentru a se conecta pe rețelele de socializare.

Trezirea în timpul nopţi, predispune tinerii la un risc de 3 ori mai ridicat de oboseală pe parcursul zilei în comparaţie cu cei care dorm noaptea neîntrerupt. Acest lucru le-ar putea afecta și nivelul de fericire și starea generală de bine.

În acest studiu au prezenţi 900 de copii și tineri cu vârste între 12-15 ani, ce au fost solicitați să completeze un chestionar privind durata și calitatea somnului, dacă au obiceiul de a se trezi noaptea pentru a verifica rețelele sociale și orele la care adorm și la care se trezesc. Au fost chestionați și privind anumite motive de fericire și satisfacție din diverse aspecte ale vieții, inclusiv școală, grup de prieteni sau aspectul fizic.

Astfel, rezultatele au arătat că 1 din 5 adolescenți se trezește în fiecare noapte pentru a verifica rețelele de socializare, mai ales fetele. Cei care fac acest lucru nu reușesc să se trezească  dimineața și sunt în medie de 3 ori  mai obosiți…

Citeste continuarea Aici

You might also like